Londra live muzica de strada

Cât de repede se rupe exotice sunet de o bătrână în una din stațiile de tren, așa cum apare un cântăreț care salvează o strada melodie uitată. Capitala britanică este plin de artiști care își câștigă existența de pe stradă, și de multe ori, mai multe sute de lire sterline pe zi.

muzica de strada

Pentru o lungă perioadă de timp s-a spus că cine ar putea face un nume pentru el însuși pe străzile din Londra au asigurat aproape contract de înregistrare. De aici a început artiști precum Rod Stewart sau Simon & Garfunkel, dar astăzi birocrația plin de pietre modul de spirit creator: oricine care vrea să joace în stradă trebuie să aibă o licență. Și fiecare cartier își face propriile reguli și prețuri.Recent, districtul Camden a adoptat o legislație care să interzică atinge de artiști de stradă, care nu au permis. Camden și piețele sunt considerate inima scena de muzică din londra și până la un timp în urmă a fost singurul județ care a permis muzica fara licenta. Dar acum, artiștii, trebuie să plătească o amendă de până la 1.000 de lire sterline, dacă nu aveți un permis.”Este absolut frustrant, vreau doar să joc, dar toate aceste reglementări fac aproape imposibil”, spune Simeon Baker. Acest muzica de strada  chitarist este de 19 ani, a venit la Londra din Australia tocmai atras de scena muzicală a capitalei britanice. Și soarele australian va nota în continuare pe site-tan.

Muzica de strada

Ca mulți alți artiști de stradă, Baker, de asemenea, a visat de a fi „descoperit” în Londra. „Am venit aici pentru performante live și înregistrare Cd-uri. Și cine știe, poate că ai strada putea merge pe acolo manager la o casă de discuri și să-l semneze. Daca este ca la un moment dat pe cochazos să meargă pe jos, desigur”, a glumit.Tinerii artiști ca Simeon Baker sunt o piesă cheie în panorama muzicală din Londra. Și primarul său, Boris Johnson, este conștient de acest lucru. De aceea, la începutul lunii aprilie a lansat campania #BackBusking, care solicită literalmente înapoi la muzica de strada.”Să nu lăsăm Londra a devenit un no-go zone pentru muzicieni de stradă”, a avertizat ea. Scopul tau este pentru a se întâlni cu liderii din fiecare raion și reprezentanți ai sectorului muzical pentru a căuta un cadru de reglementare unificat în toate raioanele.

Cu siguranță, acest lucru ar facilita mult lucrurile, la muzicieni de stradă, dar o altă întrebare este dacă se va păstra acest aspect al culturii și asociate cu capital britanic. Robert Bluesman, strada de exemplu, este nevoie de 20 de ani a câștiga o viață pe străzile din Londra, dar lor în vârstă de haine și mâinile neglijat arată că nu este întotdeauna atât de ușor.„Cu regulile sale, guvernul este vetando orice urmă de creativitate. Pentru oamenii cu aspirații de artă, cei care chiar au ceva de spus, există oportunități în Londra”, spune acest muzician de blues.Bluesman joacă, în principal, pe rețeaua de metrou din Londra și răspunde „mulțumesc, draga mea”, atunci când o femeie aruncă o monedă în servieta lui. În stațiile de metrou, o culoare semi-cercuri marca zonele în care în mod oficial nu se poate atinge de muzicieni. Scaunele sunt extrem de râvnit și trebuie să-prima carte de telefon. „Eu cunosc oameni care au 20 de telefoane mobile doar pentru a obține un bun site-ul,” adaugă el.